Hacı Bozan Bozanoğlu
HACI BOZAN BOZANOĞLU

1903 - 1986

Hacı Bozan Oğulları Logo
Mehmet Emin Bozanoğlu
MEHMET EMİN BOZANOĞLU

1931 - 1980

Hacı Bozan Oğulları'nın öyküsü 1948 yılında Urfa'da başlamıştır. Bir fırıncının yanında çırak olarak başlayan dede Bozan Usta aile fertleri sayıca artmaya başlayınca kendi fırınını açar ve sönmeyen lezzet ateşini böylece yakar. Mehmet Emin Bozanoğlu da bu fırında çok küçük yaşlarda mesleğe adım atmıştır ve o da babası gibi ilerleyen yıllarda Urfa'da kendi fırınlarını açar. Mehmet Emin Bozanoğlu bu sırada Şanlıurfa’nın meşhur İsot biberinin Ankaraya, İzmir'e, İstanbul'a satış ve ticaretini yapmaya başlamıştır. 1958 yılında isot satmak ve üniversitede okuyan kardeşlerini ziyaret etmek amacı ile geldiği İstanbul da ani bir kararla Gedikpaşa'da İstanbul'un ilk lahmacun fırını açar.

O yıllarda İstanbullular'ın kebap ve lahmacunu tanımadıklarını farketmiş ve yaptığı tadımlık lahmacunları gelen müşterilere ikram ederek sevdirmeye başlamıştır. Gedikpaşa'dan sonra Laleli'de açılan Hacı Bozan Oğulları; Lahmacun ve Urfa dürüm kebabını hızlı paket (fastfood) şeklinde satışa sunmasıyla ilk önce üniversite gençlerinin, daha sonra tüm İstanbullular'ın dikkatini çekmiştir. Girimişimci ruhu ile Urfa'ya özgü olan lahmacun, çiğköfte, ezo gelin çorba, bulgur pilavı, güveç ve dürüm kebabını ilk İstanbullulara oradan da tüm Türkiye'ye tanıtmıştır. Hayatı boyunca hep bir adım ileri felsefesi ile haraket eden Mehmet BOZANOĞLU; 1973 yılında yeni bir açılımla baklava ve pasta sektörüne girmiştir Hacı Bozan Oğulları'nı İstanbul'un en tanınan aile şirketlerinden biri konumuna getiren Mehmet Emin Bozanoğlu 1980 yılında çok erken yaşta hayatını kaybetmiştir. Vefatından sonra işin başına 3. kuşak yöneticileri olarak Ali ve Murad Bozanoğlu kardeşler geçmiştir. Onlarda babalarının yanında mesleğe çocuk yaşlarda başlayarak tecrübe kazanmışlardır ve babaları gibi yeni atılımlarla sektöredeki yerlerini pekiştirmişlerdir.

Bozanoğlu Kardeşler ; mesleği devir aldıktan sonrada babalarının yolunda emin adımlarla ilerleyerek kebap, baklava ve pasta sektöründeki yerlerini pekiştirmişlerdir. Şuan İstanbul'un en iddalı baklava ve pastalarını 2 farklı tesisde üreterek başta Laleli merkez şube olmak üzere İstanbul genelinde10 şube ile hergün 8 ile 10 bin kişinin damaklarını tatlandırmaktadır. Gelişen yüzyılının hızlı ve pratik tüketim alışkanlıkları her geçen gün kendini hissetirirken bu gelişime Hacı Bozan Oğulları'da ayak uydurmuştur. Her yerde ısıtarak çok rahat tüketilebilecek olan donuk ürün sektörüne de girerek İçli Köfte, Lahmacun, Kuru Patlıcan Dolamasını dondurup ulusal ve yerel marketlerde satışına başlamışlardır.

Dededen, babadan alınan meslek terbiyesi ve meslek sırrı ile bugünkü teknolojiyi de harmanlayarak Türkiye'nin en modern ve büyük üretim tesislerinde hazırlanan bu lezzetli ürünler; hergün 2 kere sterilize edilmiş ortamlarda, alanında uzmanlaşmış ustalar tarafından, Avrupa ISO 9001 ve ISO 22000 Standartlarında hiç bir kimyasal madde kullanılmadan tamamen doğal ürünler ile üretilmektedir. Üretilen tüm tatlılar da ''Un ve Nişasta'' Şanlıurfa'nın Harran Ovasında yetişen sert buğdaydan, ''Yağ'' her bahar Şanlıurfa Tek Tek Dağlarından doğal haliyle yetişen otların dibinde beslenen, koyun ve ineklerden elde edilen sütten üretilen saf tereyağ, ''Şeker'' Konya Ovasında üretilen şeker pancarından elde edilen Türkiye'nin en kaliteli şekeri, ''Fıstık'' Gaziantep ve Şanlıurfa yöresinde yetişen , daha ağaçta olgunlaşmadan toplanarak elde edilen boz iç fıstığı, ''Ceviz'' Tokat Niksar bölgesinin baklavalık tam yağlı sert cevizi, ''Fındık'' Giresun bölgesinde yetişen baklava için özel olarak toplanan sert iç fındığı kullanılmaktadır.

Hassasiyet ile üretilen bu ürünlerin damakta bıraktığı tatlar ve anılar hafızalarda hep taze kalmıştır. Özellikle İstanbul’dan daha önce göç etmiş müdavimlerimizin ara ara gelip anılarını tazeledikleri merkez şube Laleli'de ağırlıkı Yunan ve Rus turistlere 3kg, 5kg ve 10kg'lık paketler halinde yüklü miktarda satışlar yapılmaktadır. Avrupa ülkerine ağırlıklı bavul ticareti ile yollanan ürünler diğer kıtalara da yapılan ihracatlar ile sürekli desteklenmektedir.

Çok yakında online satış kanalınıda aktif hale getirerek ürünlerin daha hızlı ve kolay ulaşılabilirliği sağlanacaktır.

İncirli E-5 Hava alanı üzerinde bulunan Hacı Bozan Oğulları Kebap Restoranın da, aynı anda kışın 750, yazın 1000 kişinin yemek yiyebileceği Marmara Salonu, Harran Salonu, VIP Salonu, Yazlık Çamlık Bahçesi, Çocuk Oyun Salonu, Mescit, Özel Otopark, yöresel ve doğal ürünlerin de satıldığı gıda reyonu ile müşterilerine hizmet vermektedir.

1948 yılında yanmış bu ateşi ilgi ve alakaları ile bu günlere getiren siz değerli müşterilerimize çok teşekkür ederiz. Damaklarınızda bıraktığımız tatların hiç silinmemesi dileği ile....

Hacı Bozan Oğulları